Foto konkurs
„Volim da vozim bicikl“

Postavljeno dana 28.08.2013.

Bicikl u Beogradu: nekome sport, nekome rekreacija, nekome prevozno sredstvo. Nekome lično zadovoljstvo, nekome porodična ili aktivnost sa prijateljima. Nekoga spominjanje bicikla podseća na uspomene iz detinjstva, pomoćne točkove i ono prvo okretanje pedala bez njih, a nekoga na kilometre i kilometre pređene po ulicama, stazama i putevima. Neko je brži, izdržljiviji, iskusniji, a nekome kondicija ili samopouzdanje dozvoljavaju samo laganu vožnju stazom pored reke. I sve to dok broj bicikala u Beogradu iz godine u godinu raste…

U želji da pomognemo u promovisanju vožnje bicikla Beogradom i svih korisnih aspekata korišćenja ovog prevoznog sradstva, raspisujemo i ovaj konkurs. Ako volite da vozite bicikl u Beogradu, šta je to što vam je pred očima kada o tome razmišljate? Šaljite nam fotografije koje to prikazuju. Želimo da vidimo afirmativne radove. Radove koji prikazuju užitak vožnje bicikla. I želimo da te radove prikažemo, a autore najboljih radova nagradimo.

Vaše fotografije u JPG formatu i rezoluciji 300 DPI šaljite nam na adresu fotokonkursprijava@biciklirajbeogradom.com do utorka 10. septembra u 23:59.
Najboljih 50 radova biće izloženo u galeriji O3one u četvrtak 19. septembra od 19:00, a radovi će biti odštampani u katalogu izložbe.

Autori najboljih pet radova po oceni stručnog žirija na poklon će dobiti bicikle.

Foto konkurs „Volim da vozim bicikl“ organizuje se u sklopu obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti (16-22. septembar 2013), a u okviru projekta „Podrška održivom saobraćaju u Gradu Beogradu“, koji sprovodi UNDP Srbija u saradnji sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine, te Sekretarijatom za saobraćaj i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.